Knark

”Missbruket av så kallade lagliga droger ökar bland unga” 


Jag ska inte komma här och vara drogliberal, men har man sett Fear and Loathing in Las Vegas ett tiotalgånger är det svårt att låta bli. Men oavsett hur man ställer sig i drogdebatten (om nu en sådan existerar?) så kan det vara lämpligt att vara en smula nyanserad och hålla sig till fakta. Visst förstör droger mångas liv inget tvivel om den saken, kanske inte lika mångas liv som ett dödfött arbete och några snoriga ungar men ändå. 

När massmedia säger att missbruket har ökat menar dom egentligen att användandet har ökat: att fler röker på, snortar, sniffar eller what ever. Använder man droger så missbrukar man droger. Och det är väl någonstans här jag tycker att man har fått det hela om bakfoten, tappat nyanseringen och inte håller sig till fakta. Att polera sina skor med hasch - det är missbruk! Att tvätta sina kläder i kokain för att få dom vita - det är missbruk! Att leverera onyanserad propaganda som Nyheter - det är missbruk!

Vi föds som vita ark

Att fylla i papper kan vara det tråkigaste som finns. Ändå är det livsnödvändigt om man lever i ett modernt samhälle. Deklarera, ansök och rapportera… Annars dör du. 

RSS 2.0